Arboreta

30 05 18
24 09 18

Geene verbleef als artist-in-residence op de campus van Wageningen University. Ze was geïnteresseerd in plantenfysiologie en bomen. In haar broeierige werkplek koesterde ze kleine zaailingen en zette ze bomen op sterk water. In Belmonte laat Geene in een kweekkas en in een publicatie voorstellen voor nieuwe – soms absurdistische - arboreta zien. In het Arboretum Renovationis Perpetuae wordt ieder jaar een nieuwe boom van dezelfde soort aangeplant. Zo gaat de bezoeker op den duur de verschillende levensstadia van de soort ervaren. Geduld is een voorwaarde, zeker in Arboretum Methusalae waar Sequoia’s meer dan driehonderd jaar oud worden.
De manier waarop Geene processen in de natuur bestudeert doet denken aan biologisch onderzoek. Maar haar wijze van indelen en categoriseren verraadt haar beeldende achtergrond. Ze gebruikt fotografie als middel om haar waarnemingen vast te leggen. Haar wetenschappelijke nieuwsgierigheid wordt vermengd met persoonlijke observaties en fascinaties. Ze legt verbanden die tot een andere kijk op de natuur leiden.